"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд обіцяє "канікули" деяким позичальникам за житловими держкредитами

Четвер, 28 квітня 2011, 09:48

Кабінет міністрів розширив перелік підстав для відстрочення сплати за довгостроковими державними кредитами для молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, буде зменшене кредитне навантаження на молоді сім'ї, які інвестували свої кошти в проблемні житлові об'єкти.

"При народженні дитини, одруженні, смерті одного з членів сім'ї позичальника, а також порушенні терміну прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта більш ніж на шість місяців визначити у кредитному договорі з позичальником пільговий період для сплати основної суми боргу, крім відсотків за користування кредитом, строком до одного року або до прийняття в експлуатацію такого об'єкта", - пояснив Тихонов.

Реклама:

Віце-прем'єр поінформував, що внести такі зміни спонукав аналіз об'єктів житлового призначення, які будуються в рамках реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом.

За його словами, виявлена значна кількість не розпочатих будівництвом об'єктів та об'єктів, обсяги виконаних робіт на яких не відповідають сумам інвестованих коштів на будівництво.

"Встановлено, що загальна кількість позичальників - молодих сімей, які отримали пільгові державні кредити і які інвестували свої кошти в проблемні житлові об'єкти, складає 668 молодих сімей. Перспектива отримання житла для цих сімей нині є невизначеною. Матеріали про такі об'єкти ми передали правоохоронним органам", - зазначив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: