"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ не бачить підстав для позову Тимошенко

Четвер, 28 квітня 2011, 09:25

Співзасновник газового трейдера RosUkrEnergo Дмитро Фірташ не отримував жодних судових документів від американських судових органів у зв'язку з нібито поданим проти нього позовом екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, що стосуються спору в Стокгольмському суді між RUE і НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу бізнесмена.

"Повністю підтримуючи рішення Стокгольмського арбітражу, Фірташ сумнівається в тому, що Тимошенко має якісь підстави для оскарження цього рішення в судах Нью-Йорка чи будь-яких інших судових органах", - ідеться у повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, напередодні лідер опозиційної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що суд у Нью-Йорку прийняв до розгляду її позов до Фірташа.

Реклама:

За її словами, у позові вимагається визнати дії Фірташа та вищих посадових осіб України щодо повернення RosUkrEnergo 12 млрд. кубометрів газу неправомірними, а також визнати "змовою" мирову угоду, яка була досягнута в Стокгольмському суді.

Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

НАК повернула RUE 12,1 млрд. кубометрів газу, купивши необхідний для цього обсяг у російського "Газпрому" за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів.

У квітні 2011 року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року, результатом яких став позов RUE до "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: