Розпродаж енергетики ФДМ оголосить влітку

Середа, 27 квітня 2011, 18:36

В 2011 році Фонд державного майна планує продати в ході відкритих торгів державні пакети акцій двох теплових генерацій і дев'яти енергопостачальних компаній.

Про це повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко в ході засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації, інформують "Українські новини".

З його слів, ФДМУ хотілося б бачити як інвесторів профільні енергокомпанії, що мають необхідний досвід роботи в електроенергетиці.

Крім того, як зазначив Рябченко, з огляду на істотні запаси енергетичного вугілля в Україні, доцільно було б закріпити в інвестиційних умовах продажу пункт про обов'язкові мінімальні закупівлі приватизованими ТЕС вугілля на українських шахтах.

Реклама:
Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпорядженням №310 від 11 квітня вирішив продати в 2011 році 25% "Дніпроенерго", 45,1% "Західенерго", по 50% "Вінницяобленерго", "Дніпрообленерго" і "Закарпаттяобленерго", по 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 40,06% "Донецькобленерго", 25,99% "Тернопільобленерго", 25% "Київенерго", 46% "Черкасиобленерго".

Загалом від продажу державних пакетів акцій цих енергогенеруючих і енергопостачальних компаній ФДМУ розраховує виручити близько 6 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!