"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесніков хоче замкнути Харків, Донецьк і Дніпропетровськ в кільце

Середа, 27 квітня 2011, 18:14

Віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков ініціює об`єднання трьох міст-мільйонників Східної України - Харкова, Донецька і Дніпропетровська - в єдине швидкісне залізничне кільце. 

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури, передає УНІАН. 

Згідно з повідомленням, швидкісний експрес між містами-мільйонниками візьме на себе значну частину пасажирів, які зараз віддають перевагу іншим видам транспорту.

При цьому буде досягнуто істотне скорочення шляху з одного міста до іншого, а також вдасться розвантажити автомагістралі, якими зараз курсують автобуси.

Реклама:
"Зараз наша країна готується до Євро-2012, проте і після проведення чемпіонату інфраструктура країни має розвиватися. Залізничне кільце як в містах, так і в приміському сполученні - величезний поштовх у розв'язанні транспортних проблем", - сказав Колесніков.

За його словами, всі необхідні передумови для реалізації цього проекту вже створено. Згідно з повідомленням, запустити залізничне кільце можна на базі вже існуючих шляхів, треба лише розмежувати пасажирський і вантажний рух, а також здійснити електрифікацію залізничної ділянки по всій експлуатаційній довжині.

Щодо рухомого складу в повідомленні зазначається, що "Укрзалізниця" розгляне всі пропозиції світових лідерів з виробництва поїздів для швидкісного руху, зокрема компаній Hyundai, Skoda, Siemens, при цьому особлива робота проводитиметься і з вітчизняними компаніями-виробниками.

Планується, що швидкість руху пасажирських поїздів залізничним кільцем досягатиме 160-180 км/год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!