Уряд дозволив Ахметову концесію вуглепрому

Середа, 27 квітня 2011, 16:23

Кабінет міністрів вніс найбільші державні вуглевидобувні об`єднання України "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" до переліку підприємств держвласності, які можуть бути передані в концесію. 

Про це йдеться у постанові уряду № 443 від 4 квітня, інформує УНІАН.

Згідно з документом, уряд доручив Міненерговугілля, Мінекономіки і Мінфіну при розробці умов конкурсів з передачі зазначених підприємств у концесію передбачити низку обов`язкових умов для концесіонерів. 

Зокрема, обов`язковими умовами мають бути визначені збільшення обсягу видобутку вугілля і виробництва вугільної продукції, внесення інвестицій, збереження існуючих на момент укладення концесійного договору соціальних гарантій, а також зайнятості працівників, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами. 

Нагадаємо, у липні 2010 року "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" і енергохолдинг "Дтек", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, уклали договір про співпрацю, в рамках якої донецька компанія зобов`язалася вкласти у розвиток підприємств близько 500 мільйонів гривень. 

ДП "Ровенькиантрацит" - найбільше державне вуглевидобувне підприємство, створене 1980 року. До складу об`єднання входять 27 підрозділів, зокрема 5 шахт: № 81 "Київська", ім. Дзержинського, ім. Космонавтів, ім. Фрунзе, шахтоуправління "Ровеньківське", одне шахтоуправління, а також 3 збагачувальні фабрики: "Вахрушевська", "Комендантська" і "Ровеньківська". 

У 2010 році об`єднання збільшило видобуток вугілля порівняно з 2009 роком на 21,9%, або на 1,084 мільйона тонн, - до 6,034 мільйона тонн.

ДП "Свердловантрацит" створено у 1934 році. До складу підприємства входять 26 підрозділів, зокрема 5 шахт із загальною річною виробничою потужністю 5,25 мільйона тонн рядового вугілля і 3 збагачувальні фабрики. 

У 2010 році об`єднання збільшило видобуток вугілля порівняно з 2009 роком на 9,59%, або на 558 тисяч тонн, - до 6,034 мільйона тонн.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: