"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна планує "заробити" 6 мільярдів на продажі 11 енергокомпаній

Середа, 27 квітня 2011, 13:03

Фонд державного майна розраховує в 2011 році виручити 6 млрд. гривень від продажу держпакетів акцій двох енергогенеруючих компаній і дев'яти енергопостачальних.

Про це заявив глава ФДМ Олександр Рябченко в ході засідання спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо взяти ринкові котирування на фондових ринках, то це буде 6 млрд. гривень від тих 11 об'єктів електроенергетики, які на цей рік за рішенням уряду заплановані до продажу", - сказав він.

За словами глави приватизаційного відомства, перші торги будуть оголошені наприкінці червня - в липні 2011 року.

Реклама:

Рябченко також нагадав, що енергокомпанії будуть виставлятися трьома групами.

Дві перші групи будуть сформовані у складі однієї генкомпанії і трьох обленерго кожна, а до третьої увійдуть тільки три обленерго.

Глава ФДМ також уточнив, що одним із зобов'язань інвестора при придбанні генкомпаній буде обов'язкове придбання енергетичного вугілля в українських шахт.

Як повідомлялося, Україна в 2011 році має намір приватизувати дві генкомпанії і п'ять-шість обленерго.

Із цією метою уряд виключив з переліку стратегічних теплові енергогенеруючі компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя), "Західенерго" (Львів), "Центренерго" (Київська обл.) і "Донбасенерго" (Донецьк), 19 обласних енергопостачальних компаній (обленерго) і "Київенерго".

Також уряд постановив, що плани розміщення акцій енергокомпаній і умови продажу державних пакетів акцій цих підприємств узгоджуються з Кабміном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: