"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сім'я Януковича і Юра Єнакіївський отримали від держави 2 мільярди?

Середа, 27 квітня 2011, 11:37

Асоціація "ФПФП "Донбаський розрахунково-фінансовий центр" виграла тендери держпідприємства "Вугілля України" на загальну суму 949 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Угода на придбання вугілля у приватної компанії за результатами тендеру укладена 19 квітня. Обсяг партії не вказаний.

"Серед співвласників асоціації є ТОВ "СПС-груп", засновноване Олександром Юрченком. Він відомий як співзасновник фірми, що володіє кінотеатром "Зоряний", де кілька років базувався штаб Партії регіонів", - повідомляє видання.

Реклама:

"Також Юрченко є співзасновником ТОВ "Дім мисливця", ТОВ "Дім лісника", благодійного фонду "Відродження України", які приймали участь у відводі земельних ділянок під резиденцію Віктора Януковича "Межигір'я", - зазначається у публікації.

За інформацією видання, до створення асоціації також причетний Михайло Добнєв, який є співзасновником ТОВ "Веспром" - "фірми, на яку, за даними ЗМІ, була оформлена яхта "Центуріон" (нині вона продана) старшого сина Януковича Олександра.

"Другим співзасновником "Веспрому" є Олександр Колесник, відомий як "технічний" засновник фірм Олександра Януковича, старшого сина президента", - зазначається у публікації.

"Наприклад ТОВ "Українсько-інвестиційний союз", що будує яхт-клуб, рекреаційний комплекс та реставрує історичні будинки на набережній в Балаклаві. У цій фірмі у Колесника частка 40 гривень, у Олександра Януковича - 4 мільйони", - пише видання.

Крім того, переможцем кількох тендерів на загальну суму 949 мільйонів гривень держпідприємства "Вугілля України" було визнане ПАТ "Луганська вугільна компанія".

"Приватна компанія поставить держпідприємству вугілля на таку ж суму, як і близька до сім'ї Януковича асоціація", - зазначає видання.

Як йдеться у публікації, 100% акцій ПАТ "Луганська вугільна компанія" належить ВАТ "Закритий недиверсифiкований венчурний КIФ "Новi технологiї".

"Фонд є однією з ключових компаній в вугільній групі народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко, також відомого як "Юра Єнакієвський". Директором фонду є Іван Аврамов, відомий як молодший партнер Юри Єнакієвського по вугільному бізнесу", - наголошує видання.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!