Прем'єр зобов'язав контролювати проведення посівної

Середа, 27 квітня 2011, 11:12

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне, щоб Міністерство агарної політики і продовольства та місцеві органи влади тримали на постійному контролі проведення весняно-польових робіт.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

"Рада міністрів АРК та облдержадміністрації повинні тримати на постійному контролі проведення весняно-польових робіт і постачання сільськогосподарським виробникам якісних насіння, палива, добрив", - сказав глава уряду.

Азаров відзначив, що Україна практично завершила сівбу ранніх ярових зернових культур.

Реклама:

Зокрема, за його словами, до 26 квітня площі під цими культурами склали 3,5 млн. га, або 95% від прогнозів.

Прем'єр також повідомив, що агрогосподарства засіяли цукровим буряком 87% прогнозованих площ, провели підгодівлю озимих на 6,3 млн. га, або 97% від плану.

Водночас, він зазначив, що Україні необхідно здійснити чималі обсяги сільгоспробіт і доручив Міністерству аграрної політики і продовольства і місцевим органам влади вжити всі заходи для виконання намічених завдань у повному обсязі.

Прем'єр вважає за необхідне, щоб Мінагропрод оперативно маневрував ресурсами, необхідними для підтримки проведення комплексу весняно-польових робіт.

Він також нагадав, що уряд передбачив механізми пільгових поставок міндобрив і палива аграріям для проведення сівби у 2011 році, зауваживши, однак, що ці механізми "мають певні недоліки".

"Введений алгоритм забезпечення мінеральними добривами і особливо паливом за пільговими цінами має свої недоліки", - сказав глава уряду.

Крім цього, прем'єр упевнений, що завдяки скоригованій в 2011 році структурі посівних площ Україна зможе повністю забезпечити себе зерновими, технічними і круп'яними культурами в межах балансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!