"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар упав до мінімуму за 16 місяців в парі з євро

Середа, 27 квітня 2011, 09:50

Долар вранці в середу опустився в парі з єдиною європейською валютою до мінімальної за 16 місяців позначки.

Інвестори очікують, що Федеральна резервна система США на засіданні 26-27 квітня підтвердить курс на збереження низьких процентних ставок і низької прибутковості доларових активів для підтримки американської економіки, повідомляє агентство Bloomberg.

Долар дешевшає в парі з євро вже протягом сьомої сесії поспіль, це найтриваліший період його падіння, принаймні, з травня 2009 року.

Курс долара до 8:48 у середу опустився до 1,4687 долара за євро у порівнянні з 1,4644 долара за євро за підсумками торгів у вівторок.

Реклама:

Раніше в ході торгів американська нацвалюта знижувалася до рівня в 1,4714 долара за євро - мінімуму з грудня 2009 року.

"ФРС, очевидно, не має наміру нічого робити ще якийсь час, тоді як ЄЦБ й інші Центробанки світу продовжать підвищувати ставки. Я все ще вважаю, що долар залишиться слабким, а євро буде дорожчати", - відзначає аналітик Commonwealth Bank of Australiua Джозеф Капурсо.

Тим часом доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США: євро, єни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони, опустився до 73,493 пункту - мінімуму із серпня 2008 року.

За євро дають 119,76 єни проти 119,43 єни за євро напередодні.

Долар подешевшав до 81,543 єни з 81,553 єни за долар за підсумками торгів у вівторок.

Знижувальний тиск на курс японської валюти зробило погіршення агентством S&P прогнозу за рейтингом Японії до "негативного", а також статдані Мінторгу країни, що вказали на рекордне за останні 13 років зниження обсягу японської роздрібної торгівлі в березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!