Більше третини працездатних українців економічно неактивні

Вівторок, 26 квітня 2011, 19:33

У 2010 році кількість економічно неактивного населення працездатного віку - 15-70 років, становила 12,6 мільйона або більше третини всього населення цього віку. 

Про це свідчать дані державного комітету статистики України, передає "ЛІГАБізнесінформ".  

Аналітики Держкомстату констатують: із зазначеної кількості кожен другий був пенсіонером, кожен четвертий - учнем або студентом, кожен шостий - виконував домашні  обов'язки.

До вищезазначеної категорії осіб також відносяться незайняті особи, які припинили активний пошук роботи, тому що втратили надію її знайти.

Реклама:

Ця категорія осіб становила в 2010 році 175 тисяч осіб.

Аналітики відзначають, що в порівнянні з 2009 роком в Україні зменшилася кількість економічно неактивних осіб працездатного віку, які не знали де і як їм шукати роботу, яким чином організувати власну справу і переконаних у відсутності підходящої роботи.

Кількість таких громадян в 2010 році становила 108,2 тисячі осіб, або 1,4% економічно неактивного населення працездатного віку, а в 2009 році відповідно - 146,4 тисячі осіб, або 1,8%.

Експерти Держкомстату констатують, що остання категорія громадян, як і ті особи, які зневірилися у пошуках роботи, за умови сприятливої ​​кон'юнктури могли б запропонувати свою робочу силу на ринку праці, а отже, є потенціалом поповнення рядів безробітних.

Аналітики підрахували, що з урахуванням цих громадян рівень безробіття населення працездатного віку становив би 10,1%, проти 8,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!