Депутати хочуть заборонити продаж алкоголю на АЗС

Вівторок, 26 квітня 2011, 18:13
Депутати Верховної ради Микола Томенко БЮТ-Б, Віктор Корж ПР і Катерина Ващук фракція Народної партії пропонують парламенту заборонити продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв на автозаправних станціях. 

Про це сказано в законопроекті №8404, зареєстрованому в Раді 19 квітня, передають "Українські новини". 

"Забороняється продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових і тютюнових виробів: ...на території автозаправних станцій", - сказано в ньому. 

Також проект документа пропонує заборонити продаж пива, слабоалкоголки, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у роздрібній торговельній мережі, розташованої в радіусі 100 метрів від земельних меж загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Крім цього, законопроектом пропонується ввести норму, відповідно до якої заборона на продаж пива, алкоголю і тютюнових виробів може вводитися в місцях, визначених органами місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, 1 квітня депутати Ради Лілія Григорович, Володимир Карпук і Зіновій Шкутяк, усі - члени фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", зареєстрували в парламенті законопроект, який забороняє паління тютюнових виробів водіям транспортних засобів. 

Прокуратура Києва опротестувала рішення Київської міської ради, яке вступило в силу чинність 31 березня, відповідно до якого в столиці забороняється продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столового вина, пива і тютюнових виробів у кіосках площею менш як 40 кв. метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!