Справу Макаренка та Дiденка направили в Генпрокуратуру

Вівторок, 26 квітня 2011, 16:52

Печерський районний суд Києва направив до Генпрокуратури справу за обвинуваченням заступника голови "Нафтогазу" Iгоря Дiденка, екс-голови Держмитслужби Анатолiя Макаренка, колишнього заступника начальника Енергетичної регiональної митницi Тараса Шепiтька.

Таку постанову суд ухвалив, розглянувши клопотання пiдсудних про необхiднiсть направити справу до прокуратури для перегляду обвинувального висновку у зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримiнальної справи стосовно екс-прем'єра Юлiї Тимошенко щодо газових контрактiв 2009 року, інформує "Інтерфакс-Україна".

Суд мотивував своє рiшення тим, що в кримiнальних справах стосовно Дiденка, Макаренка, а також Тимошенко "вивчаються тi самi подiї та обставини".

"Справу повернути генеральному прокурору", - йдеться в постановi суду.

Реклама:

Як повiдомлялося, Мiжнародний арбiтражний трибунал у Стокгольмi 8 червня 2010 року зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 мільярдів куб. м газу, а також виплатити компанiї встановлений контрактом штраф у товарнiй формi розмiром 1,1 мільярда куб. м газу.

СБУ завершила досудове слiдство в кримiнальнiй справi за обвинуваченням посадових осiб НАК "Нафтогаз України" та Державної митної служби в розтратi природного газу, що належить компанiї RosUkrEnergo АG, та його незаконному розмитненнi в лютому-березнi 2009 року.

За даними СБУ, пiд час слiдства було зiбрано достатньо доказiв, що пiдтверджують провину обвинувачуваних в iнкримiнованих їм злочинах.

У цiй справi заарештували Дiденка, Макаренка та заступника начальника Енергетичної регiональної митницi Тараса Шепiтька. Макаренка заарештували наприкiнцi червня, а Дiденка - у липнi 2010 року.

У квiтнi 2010 року Генпрокуратура порушила ще одну кримiнальну справу стосовно Тимошенко щодо газових контрактiв 2009 року - за перевищення влади та службових повноважень при укладеннi цих контрактiв.

   Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. З'ясовано, що Ю.Тимошенко, перевищуючи свої службовi повноваження при укладеннi газових контрактiв у 2009 роцi з РФ, завдала збиткiв державi на суму понад 1,5 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: