Янукович дорікнув Росії за брак "конкретики" у Митному союзі

Вівторок, 26 квітня 2011, 13:38

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна не отримувала жодних пропозицій від Росії щодо участі у Митному союзі з Росією, Казахстаном і Білоруссю.

Про це він заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal, коментуючи заяви прем'єра Росії Володимира Путіна про те, що членство в Митному союзі дозволить України отримувати 9 мільярдів доларів щорічно.

За словами Януковича, заяви Путіна були "політичними заявами".

"Україна не отримувала жодних конкретних пропозицій", - зазначив Янукович.

Реклама:

Він виключив можливість повноправного членства у Митному союзі, що зробило б неможливим підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Замість цього, за його словами, Україна прагне підписати угоду про зону вільної торгівлі з цими країнами, що він називає форматом 3+1.

Янукович відмовився говорити детально про цю формулу, зазначивши, що все буде лише "гаданням на кавовій гущі", бо переговори ще не розпочалися.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що прямий виграш України від вступу до Митного союзу може становити від 6,5 млрд. дол. До 9 млрд. дол. на рік.

22 квітня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко з парламентської трибуни заявив, що Україна готова почати переговори щодо створення зони вільної торгівлі з країнами Митного союзу. Однак вступати в цей організацію України не має наміру. 

При цьому Київ не бачить протиріччя в співпраці і з ЄС, і з Митним союзом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!