"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес просить в Януковича не обмежувати експорт зерна

Вівторок, 26 квітня 2011, 13:13 -

Європейська Бiзнес Асоцiацiя закликає президента ветувати проект закону, що обмежує експорт зернових

Про це йдеться в листі Асоціації.

Проект ввідповідного закону №8324 "Про внесення змiн до деяких законiв України щодо забезпечення державної пiдтримки розвитку сiльського господарства" Верховна рада ухвалила в цiлому 7 квiтня 2011 року та направила на пiдпис президенту України.

Документом вносяться до законів, якими Кабiнету мiнiстрiв надаються права прийняття рiшень щодо розподiлу квот на експорт та iмпорт зерна та продуктiв його переробки шляхом їх продажу на аукцiонах та визначення порядку такого продажу.

Реклама:

У своєму листi Європейська Бiзнес Асоцiацiя звертає увагу на вiдсутнiсть об'єктивних пiдстав для обмеження експорту зерна, адже залишкiв зерна на сьогоднi достатньо.

Це пiдтверджується статистичними даними Балансу попиту та пропозицiї зерна, пiдготовленого Мiнiстерством економiчного розвитку та торгiвлi та Мiнiстерством аграрної полiтики та продовольства на цей маркетинговий рiк.

Європейська Бiзнес Асоцiацiя, зважаючи на викладене вище, просить президента ветувати прийнятий Радою проект закону та не допустити запровадження додаткових обмежень на експорт зерна.

Також ЄБА звертається до уряду з проханням не вводити обмежуючих заходiв та забезпечити вiльний експорт зерна принаймнi до завершення поточного сезону (1 липня 2011 року) та надати бiзнес-спiльнотi гарантiї щодо рiвностi й прозоростi регулювання ринку на наступнi сезони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: