Золото, нафта і срібло дешевшають

Вівторок, 26 квітня 2011, 10:36

Ціни на основні сировинні товари пішли у вівторок вниз в очікуванні рішень Федерального резерву, який може оголосити в середу про завершення в червні програми щодо купівлі облігацій.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Золото з негайною поставкою втратило в ціні близько 0,8% і падало в ході сесії до 1495,75 долара за унцію, потім зміцнилося до 1497,28. У понеділок воно досягло чергового рекорду - 1518,32 долара за унцію.

Ціни на срібло з негайною поставкою падали у вівторок майже на 5% - до 44,6625 долара за унцію. Днем раніше ціни досягали абсолютного рекорду - 49,79 долара за унцію.

Ф'ючерси на нафту знизилися в Нью-Йорку приблизно на 1% - до 111,25 долара за барель.

Контракти на мідь дешевшали в ході сесії на Лондонській біржі металів у вівторок на 3,3%, до 9382,50 долара за тонну.

Аналітик Societe Generale Джеремі Фрис вважає, що ціни на сировину падають через нервозності, пов'язаної з очікуванням рішень Федерального резерву, який починає у вівторок своє дводенне засідання.

Вважається, що програма кількісного пом'якшення, яку реалізує американський ЦБ, стала одним із чинників, що сприяють росту цін на сировину.

Крім того, багато інвесторів вирішили зафіксувати прибуток після бурхливого зростання цін на дорогоцінні метали у попередні 10 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: