Податківці позбулися проблеми на 70 мільйонів

Неділя, 24 квітня 2011, 11:40

Управлінням податкової міліції державної податкової адміністрації в Севастополі виявлено конвертаційний центр з оборотом 70 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Державної податкової адміністрації (ДПА) Севастополя.

За оперативними даними податкової міліції, злочинна група займалася конвертацією готівки близько двох років. За цей час грошовий обіг на рахунках семи створених фіктивних підприємств перевищив 70 мільйонів гривень.

Податківці припускають, що послугами Центру користувалися до сотні реально працюючих фірм.

Відносно суб'єктів господарювання, підозрюваних у незаконній співпраці, ініційовано позапланові перевірки.

За інформацією Управління податкової міліції, перелік послуг, які, нібито, надавали фіктивні підприємства, дуже різноманітний - будівельні роботи, торгівля паливно-мастильними матеріалами та продуктами харчування, маркетингові дослідження та інше.

Однак, як виявилося, засновники цих фірм є підставними особами, які зареєстрували підприємство за винагороду.

Операції проводилися лише на папері, в штаті суб'єктів господарювання не було найманих працівників, на балансі не виявлено ніякої власності.

За даними прес-служби, податковою міліцією було затримано кур'єра конвертаційного центру, у якого вилучено 335 тисяч гривень готівки.

Як повідомив начальник слідчого відділу податкової міліції Іван Куценко, це один з організаторів злочинної схеми, щодо якого порушено кримінальну справу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!