Мінагрополітики радить Кабміну скасувати квотування експорту кукурудзи

Субота, 23 квітня 2011, 18:08

Міністерство аграрної політики та продовольства рекомендує Кабінету міністрів скасувати квотування експорту кукурудзи.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу міністерства.

"Проаналізувавши баланс запасів зернових, Міністерство аграрної політики та продовольства України прийняло колегіальне рішення рекомендувати Кабінету міністрів скасувати квоти на експорт кукурудзи", - сказав він.

"До кінця маркетингового року маємо залишки в розмірі 2 млн. тонн кукурудзи. Квотування експорту інших зернових планується скасувати після завершення весняно-польових робіт і посівної кампанії - з 1 липня", - зазначив міністр.

Реклама:

Він додав, що у 2011 році площі під посіви кукурудзи збільшено до 3,1 млн. га, а всіх зернових - до 15,5 млн. га.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2010 року Кабмін увів квоту на експорт зерна в обсязі 2,7 млн. тонн до 2011 року, при цьому квота на експорт кукурудзи становила 2 млн. тонн.

6 грудня 2010 року Кабмін продовжив термін квотування до 31 березня і, зокрема, збільшив обсяг квоти на експорт кукурудзи з 2 млн. до 3 млн. тонн.

30 березня уряд прийняв рішення про чергове продовження квотування експорту зернових - до 1 липня - і збільшив квоти на кукурудзу ще на 2 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!