Табачник пообіцяв 10,5 мільярда на освітні програми

Субота, 23 квітня 2011, 12:51

Уряд вирішив направити 10,5 мільярда гривень на реалізацію освітніх програм.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час виступу на Національному семінарі журналістів регіональних ЗМІ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Тільки за останні три тижні, в кінці кінців, ми подолали опір економічного блоку, і відповідно до рішень уряду буде спрямовано майже 10,5 мільярда гривень протягом 4 років на реалізацію освітніх програм, які розроблені на виконання програми економічних реформ президента. Тобто, майбутнє держави - лише за утвореної нацією ", - сказав він.

Таачник також зазначив, що новий Держстандарт початкової освіти є революційним для освіти, адже, починаючи з 2012 навчального року, українські школярі-першокласники зможуть в ігровій формі вивчати іноземну мову, а вже з другого класу почнуть освоювати ази роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями.

Реклама:

Також чиновник повідомив про наміри, які будуть втілені при розробці Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти, над яким зараз працюють у міністерстві.

"Новий стандарт базової і загальної середньої освіти передбачати кілька модулів профільної школи", - сказав Табачник.

Міністр також розповів про державні цільові програми (Державна цільова соціальна програма "Сто відсотків", Державна цільова програма розвитку природно-математичної освіти, Державна цільова програма розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, Державна цільова програма розвитку професійно-технічної освіти на 2011-2015 роки), які нещодавно затверджені урядовими рішеннями.

Запитання журналістів до Міністра в основному стосувалися сфери дошкільної освіти, а й чимало регіональних видань цікавилися питаннями оптимізації мережі вищих навчальних закладів, проблемами інклюзивної освіти і т.п.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: