"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готова отримати перший транш "єврокредиту" на транспорт

П'ятниця, 22 квітня 2011, 19:07

Україна успішно виконала всі умови для надання першого траншу фінансування Європейським Союзом програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії України".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Згідно із повідомленням, за цією програмою Європейський союз надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 65 млн. євро для впровадження транспортної стратегії.

Передбачено надання щорічних чотирьох змішаних траншей - фіксованих і обумовлених.

Реклама:

Під час зустрічі представників українських міністерств-бенефіціарів і Європейської комісії була досягнута домовленість про створення Спільної групи з моніторингу (одна з умов фінансування) виконання програми "Секторальна бюджетна підтримка", яка реалізується ЄС в Україні.

Ще дві умови надання першого траншу були виконані в кінці 2010 року - прийняття Держбюджету на 2011 рік та затвердження Національної транспортної стратегії України до 2020 року.

Учасники зустрічі обговорили загальні та спеціальні умови надання коштів, затвердили план-графік проведення засідань керівного та технічного складів моніторингових груп.

Бюджетна підтримка ЄС спрямована на реформування транспортного сектору України, зокрема, залізничного, поліпшення безпеки на автошляхах, в авіапростір та судноплавстві, зростання транспортних потоків через Україну і приведення до міжнародного рівня законодавства роботи всієї транспортної галузі.

Також повідомляється, що спільна група з моніторингу буде утворена спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством внутрішніх справ.

До групи увійдуть представники Єврокомісії та низки українських міністерств.

Засідання групи відбуватиметься раз на рік на рівні керівного складу та щоквартально на рівні технічного складу для вирішення питань щодо виконання умов бюджетної підтримки.

На першому засіданні групи, яке заплановане на червень 2011 року, учасники обговорять матрицю оцінки індикаторів національної транспортної стратегії для надання обумовлених траншів.

Передбачається, що перший транш надійде в другому кварталі 2011 року в розмірі 12 млн. євро.

Звітувати про виконання загальнодержавного бюджету в транспортному секторі будуть Міністерство інфраструктури і МВС, які є бенефіціарами проекту.

Як повідомляося, раніше сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що через 5-7 років Україна отримає абсолютно нову дорожню інфраструктуру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!