Єдиний податок для деяких підприємців хочуть знизити до 10 гривень?

П'ятниця, 22 квітня 2011, 18:14

Державна податкова служба ініціює зниження ставки єдиного податку для самозайнятого населення.

Про це заявив голова ДПСУ Віталій Захарченко, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу відомства.

"Для підприємців, які займаються ремісництвом і побутовим обслуговуванням населення, податкова пропонує встановити наднизьку ставку єдиного податку - в межах 1-10% мінімальної зарплати", - відзначив Захарченко.

За його словами, це нововведення стосується тих, хто не має найнятих робітників і у кого обсяг доходу від діяльності не перевищує 150 мінімальних зарплат на рік (близько 150 тис. гривень).

Реклама:

"Сьогодні робочою групою з реформування спрощеної системи оподаткування доопрацьовується концепція, і ми беремо в цьому активну участь. Малі підприємці будуть розділені на категорії, і найлояльніше ставлення буде до тих, хто займається наданням населенню життєво необхідних побутових послуг", - сказав Захарченко.

Як відомо, нині у Міністерстві фінансів триває робота над проектом закону про реформування спрощеної системи оподаткування.

Розмір мінімальної зарплати на 2011 рік, відповідно до держбюджету-2011 становить: з 1 січня - 941 грн., з 1 квітня - 960 грн., з 1 жовтня - 985 грн., з 1 грудня - 1004 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!