Росія не планує переглядати ціну на газ для України

П'ятниця, 22 квітня 2011, 16:19

Росія не бачить підстав для перегляду формули ціни на газ для України.

Про це заявив президент Російського газового товариства, віце-спікер Держдуми Росії Валерій Язєв, у коментарі агентству УНІАН.

"Сьогодні позиція "Газпрому" і російського уряду полягає в тому, що підстав немає для перегляду цих цін сьогодні. Особливо, коли в Європі ціна на газ зростає у зв`язку з аварією на "Фукусімі" і зростанням потреб на газу у всьому світі", - сказав Язєв.

Він упевнений, що в такій ситуації "все менше й менше" підстав переглядати базову ціну для газу, що поставляється в Україну.

Реклама:

Водночас, Язєв зазначив, що можливість перегляду ціни закладена в договори.

"Якщо українська сторона якось змотивує, цілком можливе якесь бачення переговорів", - сказав він.

Язєв вважає, що про це можна говорити в разі повномасштабної співпраці газових галузей України і РФ, "Нафтогазу" і "Газпрому".

"В цьому разі можна було б говорити про якесь коригування ціни на газ, коли це стає спільним бізнесом. Коли ми продавці, а ви покупці, один говоритиме "ціна велика", а другий - "ціна маленька", - сказав він.

Як повідомлялося, 20 квітня під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Томасом Міровим прем`єр-міністр Микола Азаров заявив, що в розв'язанні питання щодо перегляду формули ціни на газ, який купується в Росії, "процес розпочався".

При цьому він нагадав, що нещодавно обговорював питання про необхідність змінити формулу утворення ціни на газ із прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

20 квітня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна і Росія домовилися про створення робочої групи з питань постачань газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!