"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін планує зменшити енергоємність ВВП на 20%

П'ятниця, 22 квітня 2011, 14:47

Уряд планує протягом 2013-2015 років зменшити на 20% енергоємність внутрішнього валового продукту.

Це визначено другим етапом програми розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності в Україні, схваленій Кабінетом міністрів, передає УНІАН.

Також планується залучити інвестиції для розвитку високотехнологічних базових галузей економіки, зокрема аерокосмічної, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, біо- і нанотехнологій, створення сучасних матеріалів, фармацевтичної продукції і медичної техніки.

Крім того, планується залучити інвестиції для модернізації і реконструкції енергетичного обладнання, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій; створити систему фінансової підтримки інвестиційної та інноваційної діяльності, зокрема, визначити механізм здешевлення кредитів і заохочень комерційних банків при кредитуванні інвестиційних та інноваційних проектів.

На першому етапі передбачається створити сприятливі умови для залучення інвестицій з метою удосконалення матеріально-технічної бази вузів; створення малих інноваційних підприємств; забезпечення розвитку та оптимізації інноваційної інфраструктури, інноваційних підприємств, наукових парків, центрів трансферу технологій і промислових кластерів; формування державного реєстру договорів щодо трансферу технологій.

Кабінет міністрів визначив 163 інвестиційно-інноваційні проекти на загальну суму 368 мільярди гривень для реалізації до 2015 року.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!