"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура повернула Києву ще 300 га

П'ятниця, 22 квітня 2011, 13:11

21 квітня господарський суд Києва задовольнив три позови, пред'явлені Генпрокуратурою і повернув у державну власність триста гектарів київської землі.

Визнано недійсними рішення Київської міської ради та видані, відповідно до них, кооперативам "Технолог", "Педагог" і "Соцбудівництво" державні акти на землю, інформує DT.UA.

Визнано відсутність права власності на роздані земельні ділянки у зазначених кооперативів і наступних набувачів.

Мова йде про рішення Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року, якими всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів, законів України "Про природно-заповідний фонд України" та "Про охорону культурної спадщини" передано зазначеним кооперативам землі природно-заповідного фонду та історико-культурного призначення площею 302,79 га, у тому числі 220,99 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла і 81,8 га у довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території.

Реклама:

При цьому засновниками цих кооперативів було лише по чотири фізичні особи, які не потребували покращення житлових умов, підкреслюється у повідомленні Генпрокуратури.

Потім вказані кооперативи передали земельні ділянки, надані їм у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

З урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генеральної прокуратури, Києву повернуто понад 960 га земель природно-заповідного та історико-культурного призначення вартістю понад 1,3 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: