"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АЗС заробляють гривню на літрі А-95 - ЗМІ

П'ятниця, 22 квітня 2011, 11:58

Дохід українських нафтотрейдерів досягає 1 гривні на літрі пального.

Про це пише газета "Комментарии".

Зокрема, видання посилається на план санації полтавського трейдера ТОВ "Нафта ЛВ", який рік тому був затверджений Господарським судом України.

 У документі вказувалося, що на утримання однієї заправки необхідно щомісяця витрачати близько 80 тисяч гривень, але зате вона буде приносити прибуток 102 тисячі гривень на місяць.

Реклама:

"На березень 2010 року середньодобовий прибуток на бензині А-80 становить 0,7 гривні за літр, на А-92 - 0,8 гривні за літр, на А-95 - 1,05 гривні за літр, на дизельному паливі - 0,85 гривні за літр. При умові збереження таких показник інвестор "Нафти ЛВ" фірма "Гарант" гарантує, що чистий прибуток АЗС за місяць роботи буде становити 17 тисяч гривень" - йдеться в плані санації трейдера.

Видання відзначає, що зазначені цифри базуються на тому, що через одну АЗС на місяць буде продаватися всього 4 куб м нафтопродуктів.

У той же час, через київську заправку продається в 50 разів більше палива. А чистий прибуток середньостатистичної київської заправки становить близько 1 мільйон гривень на місяць.

Експерти не виключають, що зараз націнка трейдерів менша торішньої через штучне стримування роздрібних цін з боку уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!