Україна готова вільно торгувати з Митним союзом

П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:58

Україна готова почати переговори щодо створення зони вільної торгівлі з країнами Митного союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в парламенті у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З метою врегулювання всіх проблем українська сторона готова до відпрацювання питання з підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Митним союзом, яка буде передбачати обопільне скасування або поступове зниження митних тарифів, тарифних обмежень для взаємної торгівлі та інші заходи", - сказав він.

Глава МЗС додав, що Україна розраховує на професійний діалог з МС з метою захисту інтересів вітчизняних товаровиробників.

Реклама:

Крім того, Грищенко припустив, що в контексті співпраці з МС можливе підписання секторальних угод в тих галузях, які становлять взаємний інтерес.

Коментуючи обговорення цього питання з російською стороною, міністр сказав, що за словами прем'єра РФ Володимира Путіна, "виграш Україні становитиме від 6,5 до 9 мільярдів доларів на рік ... я думаю, що такі оцінки, напевно, обгрунтовуються на певних розрахунках російської сторони".

Разом з тим, глава МЗС підкреслив, що Україна "має враховувати, що європейський ринок у декілька разів перевищує за розмірами ринок Митного союзу, споживчий потенціал ВВП в Європі набагато більше ніж в Росії, Казахстані і Білорусії".

"Нам потрібно працювати як з Європейським союзом, так і з Росією, Казахстаном, Білорусією окремо і в рамках Митного союзу", - підсумував пан Грищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!