"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В БЮТі вже бачать чергу за землею із десятка сімей

Четвер, 21 квітня 2011, 20:25

Внаслідок ухвалення закону про ринок сільськогосподарських земель відбудеться їх масове скуповування олігархами через підставних осіб.

Про це заявив заступник глави фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина". 

"Спроба вже з 1 січня 2012 року відкрити шлях до купівлі-продажу землі може підірвати ситуацію. Цей ринок землі буде абсолютно неконтрольований, а точніше контрольований, знову ж таки, десятком сімей, які вже сьогодні вишикувалися в чергу", - зазначив він.

За його словами, "найкращі чорноземи України фактично будуть вилучені з користування у мільйонів наших селян і в сотень тисяч фермерських господарств".

Реклама:

"Без сумніву, наведення порядку необхідне. Але так само чудово ми розуміємо: купівля-продаж землі в пік падіння економічної активності, існування світової фінансової кризи, другий етап якої, згідно з заявами провідних економістів світу, очікується вже цього року - це рішення фактично є на межі зради національних інтересів", - наголосив Соболєв.

На його пропозицію більшість членів опозиційного уряду підтримали законопроект про мораторій на купівлю-продаж землі до 1 січня 2013 року. 

"Це є абсолютно реальний термін для того, щоби врегулювати всі питання, які стосуються ринку землі, щоб ми були готові до ухвалення чіткої прозорої процедури її купівлі - продажу", - підкреслив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: