"Хліб Інвестбуд" за декаду придбав за форвардом 155 тисяч тон зерна

Четвер, 21 квітня 2011, 19:40

ТОВ "Хліб Інвестбуд", торговий агент Державної продовольчо-зерновий корпорації (ДПЗКУ), за декаду з 11 квітня уклало форвардні контракти на купівлю 155 тис. тонн зерна на загальну суму 267,8 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ДПЗКУ.

"Динаміка виконання програми (форвардних закупівель) росте", - наголошується у повідомленні.

ДПЗКУ уточнює, що всього з моменту запуску в середині березня програми форвардних закупівель укладено і оплачено 696 форвардних контрактів обсягом понад 507,4 тис. тонн пшениці з необхідних за угодою з Аграрним фондом 786 тис. тонн.

Реклама:

Як повідомлялося, напередодні прем'єр Микола Азаров піддав критиці низькі темпи форвардних закупівель.

За його даними, за останню декаду обсяг форвардних закупівель склав всього 10 тис. тонн, а з виділених Аграрному фонду 1,5 млрд. гривень було використано тільки 50%.

Як відомо, у 2011 році фінансування за форвардними контрактами здійснюється не двома, а трьома траншами: перші 50% суми форвардного контракту виробник отримає відразу після його підписання перед посівною, 20% - перед жнивами і останній транш 30% - після збору врожаю і його постачання, тоді як раніше виробник отримував після збору урожаю 50%.

Водночас, низка аграріїв критикували запропоновані проекти договорів форвардних закупівель за те, що вони ущемляють права продавців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: