"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За маніпуляції на фондовому ринку "світить" до 5 років ув'язнення

Четвер, 21 квітня 2011, 19:15

Верховна рада посилила відповідальність за маніпулювання на фондовому ринку.

За відповідні зміни до деяких законодавчих актів (щодо недопущення легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) проголосували 287 карток депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, відповідно до прийнятих змін, умисні дії посадової особи - учасника фондового ринку, що мають ознаки маніпулювання на фондовій біржі, встановлені відповідно до закону про державне регулювання ринку цінних паперів, караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені групою осіб, тягнуть за собою штраф від 500 до 750 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Кримінальний кодекс доповнюється статтею 222-1, згідно з якою умисні дії посадової особи фондового ринку, що мають ознаки маніпулювання на фондовій біржі, які принесли їй або третім особам значний прибуток або дозволили уникнути значних збитків, а також якщо це завдало шкоди правам та інтересам громадян або юросіб, караються штрафом від 750 до 2000 неоподатковуваних податком мінімумів або позбавленням волі на строк до 3 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою осіб, а також якщо вони спричинили за собою тяжкі наслідки, караються штрафом від 2000 до 3000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Як відомо, раніше парламент заборонив працювати на фондовому ринку особам, які мають непогашену судимість за злочини проти власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!