Долар впав до мінімуму за 16 місяців до євро

Четвер, 21 квітня 2011, 15:16

Курс долара до євро впав до найнижчої позначки за 16 місяців в ході торгів у четвер на тлі ралі на ринках акцій, викликаного сильною звітністю компаній та іншими ознаками відновлення економічного зростання по всьому світу.

Долар дешевшає також у парах з усіма найбільш активно торгованими валютами світу в очікуванні даних про динаміку цін на житло в США, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро коштував 1,4609 долара на 14:45 у четвер порівняно з 1,4523 долара за євро за підсумками торгів у Нью-Йорку в середу.

Раніше в ході торгів він піднімався до максимального рівня з листопада 2009 року - 1,4649 долара за євро.

Реклама:

Торги в парі євро/єна до цього часу ведуться біля позначки 119,80 єни у порівнянні з 119,90 єни за євро напередодні.

Курс долара опустився з 82,56 до 82,01 єни за долар.

"Прогноз щодо бюджету США і макроекономічні дані передбачають, що Федеральний резерв, імовірно, буде підтримувати м'яку грошово-кредитну політику", - заявив виконавчий директор відділу валютної стратегії Canadian Imperial bank of Commerce в Лондоні Джеремі Стретч.

Австралійський долар оновив історичний рекорд в парі з доларом США - 1,0775, тому що ціни виробників в Австралії виросли в березні більше, ніж очікували аналітики.

Рекордного рівня по відношенню до американської нацвалюти досяг і швейцарський франк - 88,09 сантима за долар.

Долар також опустився до мінімуму більш ніж за два роки до шведської крони, південнокорейської вони і новозеландського долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!