На український ринок комерційної нерухомості повертаються іноземці

Четвер, 21 квітня 2011, 15:10

На ринок комерційної нерухомості України стали повертатися іноземні інвестори і девелопери, в основному, з Ізраїлю та Росії.

Про це розповіли представники провідних топ-консалтингових компаній Україну на "круглому столі" в агентстві "ЛІГАБізнесІнформ".

Як розповів керуючий партнер компанії NAI Pickard Сергій Бут, на ринок повертаються ті компанії, які заморозили на кризу низку своїх проектів. Це компанії з Голландії, Німеччини та інших країн.

Ринок комерційної нерухомості дійшов до стадії стабільності. Ніякої критичної динаміки зараз немає, і це приваблює інвесторів.

Реклама:

"Інтерес іноземних інвесторів до України поки складно порівняти з тим, який був до кризи вересня 2008 року. Сьогодні багато хто з них переніс свою увагу на ринки Азії", - говорить директор департаменту торговельної нерухомості Colliers Intrernational Наталія Кравець.

"Водночас, ті інвестори, які в цьому році входять в Україну, це вже не "туристи", а цілеспрямовані покупці. У найближчі 12 місяців ми почуємо про конкретні угоди", - вважає вона.

Всі учасники зібрання зійшлися на тому, що серед усіх типів нерухомості найбільший інтерес до себе відчуває торгова, яка пройшла кризу з найменшими втратами і сьогодні привертає увагу вітчизняних і зарубіжних інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!