В Україні може подорожчати горілка і пиво - ЗМІ

Четвер, 21 квітня 2011, 12:47

Мінімальна вартість горілки в Україні встановлюється державою, і вже найближчим часом вона може підвищитися в півтора рази - з 17,96 до 28,0 гривні за традиційні півлітра.

Такого подорожчання не було за всю історію держрегулювання цін на цей традиційний вид алкоголю, зазначає Weekly.

Підняти ціни на гірку вимагають найбільші учасники алкогольного ринку. "Горілчані королі" вже написали листа до Мінекономіки і першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву з проханням вирішити питання.

Під документом стоять підписи керівників асоціації "Укргорілка" і семи компаній-виробників: ТД "Мегаполіс", лікеро-горілчаного заводу "Пройм", Національної горілчаної компанії, Nemiroff, Золотоніського ЛГЗ "Златогор", Кременчуцького ЛГЗ та Кримської горілчаної компанії.

Реклама:

Домагаючись підвищення цін, великі алкогольні компанії намагаються вплинути і на розстановку сил на суміжних ринках, зокрема, на ринку пива.

Вже зараз лунають заяви про те, що потрібно встановити мінімальну вартість пива на рівні 20 гривень за літр.

Підгрунтя цьому зрозуміле: відповідно до маркетингових досліджень, як тільки ціна пива подолає позначку 9-10 гривень за пляшку, споживач переорієнтується на більш міцний алкоголь, пляшка якого обійдеться йому, зрештою, дешевше, ніж кілька пляшок пива.

Представники дрібних українських горілчаних компаній вважають, що великі гравці просто хочуть витіснити їх з ринку і збільшити власні продажі.

Адже невеликі компанії не витрачають мільйони доларів на рекламу та інші представницькі потреби, тому й можуть тримати ціни на свою продукцію на меншому рівні й тим самим відбирати частину покупців у горілчаних гігантів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: