Рада ввела реєстрацію юросіб на основі модельного статуту

Четвер, 21 квітня 2011, 11:37

Верховна рада удосконалила порядок створення та діяльності юридичних осіб та ввела принцип державної реєстрації на основі модельного статуту.

Згідно з відповідним законом, прийнятим у четвер 244 голосами, модельний статут - це нормативно-правовий акт, затверджений Кабінетом міністрів для створення та діяльності юросіб відповідних організаційно-правових форм господарювання.

Модельний статут регламентує і закріплює встановлені законом правила, що регулюють правовий статус, права, обов'язки й відносини, пов'язані зі створенням, керуванням і господарською діяльністю відповідних юридичних осіб, передає "Інтерфакс-Україна". 

Відповідно до законопроекту, модельний статут не є установчим документом.

Реклама:

При цьому в законі зазначається, що суб'єкт господарювання може утворюватися і діяти на підставі модельного статуту, затвердженого Кабміном, який не є установчим документом.

Однак засновники юридичної особи, утвореної на підставі модельного статуту, можуть у встановленому порядку затвердити статут, який буде установчим документом і проводити діяльність на його підставі.

Як повідомлялося, відповідний законопроект був прийнятий українським парламентом 17 березня нинішнього року 235 голосами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!