Фірташ викупить лише контрольний пакет "Надра Банку"- ЗМІ

Четвер, 21 квітня 2011, 09:52

Власник Group DF Дмитро Фірташ сказав, що ще не купував акції додаткової емісії "Надра Банку", але сподівається отримати контрольний пакет його акцій.

"Ще невідомо, як будуть брати участь у підписці нинішні акціонери і як Нацбанк буде реєструвати емісію", - заявив він, пише видання "Комерсант Україна".

Бізнесмен уточнив, що отримав листа від трьох зарубіжних фондів, які бажають викупити частинуемісії: "Фонди, які мали по 2-3% в банку, на нас вийшли, надіслали листа чи не проти ми, чи згодні ми. Вони побачили, що банк пережив кризу, і хочуть брати участь у підписці. Один впишеться в 5% акцій, інший - в 10%".

Про частку третього він промовчав, як і назви всіх фондів, сказавши, що вони "дуже відомі".

Реклама:

Раніше шведський фонд East Capital, який володів 6,6% "Надра Банку", заявляв про намір зберегти частку.

Тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська говорила про інтерес до підписки у британської компанії Silk Route - близько 2% банку.

У березні юристи фірми "Астерс", які представляли інтереси власника 30,74% "Надра Банку" - Manmade Enterprises Ltd, говорили, що їх клієнт має намір брати участь у підписці і зібрав гроші. Вчора вони не могли підтвердити цю інформацію.

Жуковська зазначила, що ніхто з діючих акціонерів поки не купував акції. "Але банк повністю зберіг право акціонерів брати участь у підписці, і рішення - за ними", - зазначила вона.

Експерти вважають, що під виглядом інвестфондів зберегти свою частку мають намір саме діючі акціонери.

Реальними власниками були три групи акціонерів. "Я можу покласти гроші до фонду, і він від мого імені стане власником акцій будь-якого банку", - сказав один з банкірів.

Банкіри впевнені, що новим акціонерам банк нецікавий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!