Тимошенко: влада приховує банкрутство "Нафтогазу"

Середа, 20 квітня 2011, 20:00

Влада намагається приховати свої наміри банкрутувати НАК "Нафтогаз України".

Про це заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко в середу після майже восьмигодинного допиту у Генпрокуратурі, повідомляє її персональний сайт.

За її словами, приховати банкрутство намагаються через кримінальне переслідування її за звинуваченнями у перевищенні службових повноважень при підписанні газових угод у 2009 році.

"Вони просто хочуть таким чином зняти з себе увагу, що вони грабують газовий сектор, що вони віддали Фірташу 11 мільярдів кубічних метрів газу - це до чотирьох мільярдів доларів з бюджету "Нафтогазу", - заявила Тимошенко.

Реклама:

"Вони сьогодні, по суті, руйнують цю компанію, хочуть її банкрутувати і забирати собі. Все це вони хочуть прикрити такими гучними кримінальними справами", - сказала вона.

За її словами, сьогоднішня очна ставка з екс-главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною підтвердила вигідність газових контрактів, укладених з Росією у 2009 році.

"Сьогодні якраз і фальшували цю кримінальну справу, робили фальшиві необґрунтовані допити, робили очну ставку з Дубиною і у нас з ним розходжень абсолютно немає", - розповіла Тимошенко.

"Ми говоримо одне й те саме, що на базі угод, які ми підписали, ціна на газ для України була 228 доларів. Сьогодні через рік після здачі кримської землі Харківськими угодами - ціна 300 доларів", - додала вона.

"Я думаю, що вони такими кримінальними справами не тільки хочуть ізолювати від людей, а ще і хочуть відволікти увагу від великих скандалів, які сьогодні є - від необґрунтованого підвищення ціни на український газ для населення України, відволікти увагу від галопуючої інфляції на всі продукти харчування, на товари споживання, на падіння реальної купівельної спроможності пенсій і заробітних плат. Вони просто відволікають такими скандалами увагу", - додала Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!