Депутати відмовились заборонити Податковій трусити малий бізнес

Середа, 20 квітня 2011, 13:29

Верховна рада відхилила законопроект Наталії Королевської про встановлення мораторію на проведення податковими органами перевірок суб'єктів малого підприємництва до 2012 року.

За проект проголосували лише 83 депутати. Стільки ж парламентаріїв проголосувало за направлення законопроекту на доопрацювання. У результаті законопроект було відхилено, передає DT.UA.

Проектом закону пропонувалося встановити до 1 січня 2012 року мораторій на здійснення заходів державного нагляду у сфері господарської діяльності органами державної податкової служби, їхніми посадовими чи службовими особами щодо суб'єктів малого підприємництва, які є платниками єдиного і фіксованого податків.

На думку автора проекту, прийняття запропонованого законопроекту дозволило б представникам малого бізнесу адаптуватися до нових умов ведення господарської діяльності, які виникли у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України.

Раніше парламент відмовився включати до порядку денного проект постанови про введення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, який було внесено депутатом Арсенієм Яценюком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!