"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони РФ не цікавиться "Україною"

Вівторок, 19 квітня 2011, 19:44

Міністерство оборони Російської Федерації планує почати закупівлі серійних нових військово-транспортних літаків короткого зльоту і посадки АН-70 і модернізованого важкого транспортного літака АН-124-100 "Руслан", починаючи з 2015-2016 року.

Про це заявив міністр оборони Росії Анатолій Сердюков у вівторок у Києві за підсумками свого дводенного візиту в Україну, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Російський міністр уточнив, що програма АН-70 уже включена до держпрограми озброєння РФ до 2020 року.

Обсяг замовлень російського військового відомства на нові машини АН-70, за його словами, складе 60 машин.

Реклама:

Сердюков відзначив, що Міноборони РФ на даному етапі проводить всі необхідні роботи із завершення програми держвипробувань літака, сертифікації машини.

"Нам дуже потрібна ця машина", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про плани щодо реалізації програми відновлення серійного виробництва модернізованих важких транспортних літаків АН-124-100 в рамках українсько-російської кооперації, Сердюков повідомив, що російське військове відомство протягом найближчих 5 років планує забезпечити модернізацію наявних у російської сторони АН -124, а з 2015-2016 років почати закупівлі нових модернізованих "Русланів".

Водночас, російський міністр повідомив, що РФ на даному етапі не зацікавлена у придбанні ракетного крейсера "Україна".

"У нас немає таких завдань і зацікавленості", - сказав він, додавши, що в держпрограмі озброєння Російської Федерації до 2020 року кошти на ці цілі також не передбачені.

Як відомо, недобудований ракетний крейсер "Україна" перебуває на балансі ДП "Суднобудівний завод ім.61 комунара". Його утримання обходиться державі майже в 2 млн. гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!