"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Загинув шоколадний магнат Ферреро

Вівторок, 19 квітня 2011, 16:53

П'єтро Ферреро, співголова групи під такою ж назвою, загинув у нещасному випадку під час ділової поїздки до Південної Африки.

Про це повідомив речник компанії, яка володіє такими відомими в кондитерському світі марками, як "Нуттелла" і "Кіндер", передає ВВС.

48-річний П'єтро Ферреро помер після невдалого падіння з велосипеда, сказано в повідомленні, поширеному групою "Ферреро".

Його батько Мікеле, який є найзаможнішим італійцем, зумів перетворити компанію "Ферреро" з родинної фірми на глобальний кондитерський конгломерат.

Реклама:

Дід Ферреро, також на ім'я П'єтро, відкрив родинну фірму у 1942 році в місті Альба, що в італійському П'ємонті. Компанія і досі базується в тому місті.

У воєнні роки, коли бракувало багатьох продуктів, шоколад був великою рідкістю.

І старший Ферреро винайшов рецепт, у якому поєднав какао з лісовими горішками, яких у П'ємонті було дуже багато. Результат - шоколадний крем "Нуттелла" - став великим міжнародним успіхом.

2009 року компанія "Нуттелла" висловлювала наміри купити британську кондитерську фірму Cadbury, але потім відмовилася від цих планів, розчистивши шлях для її придбання базованою у США групою Kraft Foods.

"Італія втратила бізнесмена, який репрезентував найкращі якості нашої економічної історії", - сказано в заяві міністра закордонних справ Італії Франко Фраттіні.

Компанія Ferrero, яка досі перебуває у власності родини Ферреро, у минулому фінансовому році мала річний оборот на суму 6,6 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!