Штрафи за недобросовісну конкуренцію зростуть учетверо

Вівторок, 19 квітня 2011, 15:15

Верховна рада прийняла за основу проект закону, яким пропонується збільшити граничний розмір штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції з 17 тис. гривень до 68 тис. гривень.

За відповідний проект змін до низки законів (щодо удосконалення регулювання в сфері захисту економічної конкуренції) у першому читанні проголосували 244 картки депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, граничний розмір штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, який може накладатися за рішенням територіальних відділень Антимонопольного комітету, прив'язаний до неоподатковуваного податком мінімуму доходів громадян і становить 17 тис. гривень (тисяча неоподатковуваних мінімумів).

Враховуючи тенденцію до збільшення розміру штрафів, які накладаються органами комітету, пропонується обмежити максимальний розмір штрафу, який може накладатися адміністративними колегами територіальних відділень комітету, чотирма тисячами неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 68 тис. гривень.

Реклама:

Документом також пропонується суб'єктам господарювання, які перебувають за межами території України, вносити плату, пов'язану з розглядом їхніх заяв, в іноземній валюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!