"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Томенка цікавлять податки футболістів та журналістів

Понеділок, 18 квітня 2011, 20:28

Заступник голови Верховної ради Микола Томенко вважає, що боротьбу уряду за детінізацію заробітних плат необхідно почати з багатих. 

Про це він заявив у понеділок після завершення засідання Погоджувальної ради заявив, повідомляє "Дело".

За його словами, згідно з результатами соціологічного опитування, 42,3% громадян відкрито заявляють про те, що їх знайомим доводиться отримувати зарплату неофіційно. 

У той же час, на переконання віце-спікера, сьогодні таку боротьбу необхідно починати не з робітників і селян, а з великого бізнесу, який у своїй діяльності використовує офшорні компанії. 

Реклама:

"Цікаво також подивитися як відомі журналісти і футболісти з інших країн сплачують податки в Україні" - додав політик. 

Томенко повідомив, що через звернення поцікавиться у голови Державної податкової адміністрації, які податки сплатили відомі заробітчани, журналісти і футболісти, які приїхали працювати до України з інших країн. 

"У нас є мільйонери-журналісти, які є заробітчанами з інших країн, у нас є найдорожчі на території СНД футболісти. Давайте поцікавимося, які податки вони сплатили" - зазначив віце-спікер. 

"Ми підтримуємо детінізацію заробітних плат, але реальну і правильну. Тому треба поцікавитися, як виконуються настанови президента, прем'єр-міністра, які борються за детінізацію зарплат, і почати треба з великого бізнесу, а не з простих робітників і селян" - підкреслив Томенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!