"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Баррозу пояснив Януковичу, що Україні доведеться вибирати

Понеділок, 18 квітня 2011, 17:18

В Європейському союзі ще раз наголошують, що Україна не може інтегруватись в Митний союз та створити зону вільної торгівлі з ЄС одночасно.

Зокрема, на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Януковичем про це сказав президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, повідомляє агентство УНІАН.

За його словами, Україна вільна укладати такі торговельні угоди, які відповідають її економічним інтересам і пріоритетам.

"Водночас, це не повинно шкодити зобов'язанням України, які вона брала перед вступом до Світової організації торгівлі і також майбутнім зобов'язанням у рамках поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС", - зазначив Баррозу.

Реклама:

Більше того, за його словами, Україні було б дуже важко вести переговори з Євросоюзом щодо створення ЗВТ, якби вона приєдналась до Митного союзу країн, які не мають преференційних торгових угод з Євросоюзом, оскільки в правилах Митного союзу застосовується спільний тариф до всіх інших партнерів.

Разом із тим, Баррозу підкреслив, що важливо мати інструменти співпраці з Митним союзом і Європейський Союз також їх розвиватиме.

Як повідомлялося, раніше Віктор Янукович висловив упевненість, що співробітництво України з Митним союзом не буде перешкоджати створенню зони вільної торгівлі з ЄС, а в майбутньому зможе сприяти євроінтеграційним процесам на євроазійському просторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!