"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко розраховує на два транші від МВФ у липні

Понеділок, 18 квітня 2011, 16:09

Міжнародний валютний фонд може відновити програму кредитування України у липні, коли Києву нададуть два транші позики на суму 1,6 млрд. доларів кожен.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко у кулуарах засідання МВФ і Світового банку у Вашингтоні, передає ВВС.

Тігіпко висловив упевненість, що до липня Україна виконає всі зобов'язання, які вона взяла на себе в межах угоди з МВФ про відкриття для Києва кредитної лінії на суму понад 15 мільярдів доларів.

"Якщо ми виконаємо усі зобов'язання, які взяла на себе Україна, тоді, в принципі, ніщо не стане на заваді, аби вже в липні Рада директорів (МВФ) ухвалила виділити нам навіть два транші", - сказав він.

Реклама:

За словами Тігіпка, в нинішніх умовах глобальної економічної нестабільності для України було б великим ризиком залишитися без фінансової підтримки МВФ.

Віце-прем'єр зазначив, що лише 2011 року Україні потрібно буде 3,2 млрд. доларів на поповнення валютних резервів Національного банку, які в минулі два роки зменшилися, бо за їхній рахунок покривався дефіцит державного бюджету, що сягнув 15% ВВП.

Як відомо, Україна не вклалася в крайній термін, наданий МВФ для здійснення пенсійної реформи, що передбачає низку непопулярних серед населення кроків, як от поступове підняття пенсійного віку для жінок із 55 до 60 років.

Інша вимога Міжнародного валютного фонду - підняття цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня - також викликала несприйняття в суспільстві і досі реалізована частково.

Український уряд заявив цього місяця, що чергова місія МВФ почне працювати в Києві у травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: