"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Уповільнення зростання промвиробництва продовжиться у квітні

Понеділок, 18 квітня 2011, 15:55 -

Темпи зростання промислового сектору в березні 2011 року знизилися до 8% у річному розрахунку у порівнянні із 9,7% у січні і 11,5% у лютому.

Уповільнення темпів зростання відповідає очікуванням і не відображує зниження потенціалу основних секторів промисловості у короткотерміновій перспективі, зазначив начальник відділу аналізу фінансових ринків ING Банку Україна Олександр Печеріцин.

За його словами, більш висока база порівняння у березні 2010 року, ніж у січні і лютому, також вплинула на зниження темпів зростання промислового виробництва у річному вирахуванні в березні 2011 року.

"Таким чином, ми вважаємо, що високий показник зростання в квітні 2010 року (17,4%) призведе до того, що темпи зростання у квітні 2011 року також знизяться", - прогнозує експерт.

Реклама:

Він відзначив, що лідерами зростання у березні на тлі високого зовнішнього попиту стали хімічна промисловість і машинобудування (12,2% і 22,8%).

Зокрема, ціни на ключову продукцію української хімічної промисловості - аміак - до березня зросли на 3,6% за місяць, тоді як зростання в річному численні склало 28,2%.

Водночас, жорстке адміністративне регулювання цін на продукти харчування призвело до того, що харчова промисловість у минулому місяці показала найгіршу динаміку: "мінус" 2,8% у річному численні.

Металургійна показала помірне помірне зростання (5,7%) внаслідок волатильного попиту на свою продукцію на зовнішньому ринку.

"Ми зберігаємо нашу думку щодо того, що промисловість і далі буде основним фактором, що забезпечує зростання української економіки в 2011 році. Ми зберігаємо наш прогноз зростання промислового виробництва на рівні 6,5% за підсумками 2011 року", - сказав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: