АМКУ застерігає від спекуляцій на яйцях

Понеділок, 18 квітня 2011, 13:31

Антимонопольний комітет зобов'язав 40 птахофабрик утриматися від підвищення цін на яйця в період великодніх свят.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу АМКУ.

"У зв'язку з підвищеним попитом на курячі яйця в період великодніх свят необхідно забезпечити стабільну цінову ситуацію на цьому ринку. З відповідними вимогами Антимонопольний комітет звернувся до найбільших птахофабрик", - цитується в повідомленні заступник голови комітету Олена Чернелевська.

У повідомленні зазначається, що протягом третьої декади березня вартість курячих яєць у більшості регіонів зросла.

Реклама:

Підприємства-виробники пояснюють це підвищенням видатків на комбікорми, які подорожчали через високі ціни на фуражне зерно та шрот на внутрішньому ринку.

Водночас, АМКУ установив, що в січні-березні середні ціни на фуражне зерно, соняшниковий і соєвий шрот, готові комбікорми для птиці істотно не змінювалися.

За висновками комітету, для значного підвищення учасниками ринку оптово-відпускних цін не було економічних підстав.

Вимоги утриматися від підвищення цін на яйця висунуто, зокрема, холдингу "Авангард" (Івано-Франківська обл.), підприємствам "Бориспіль Агро Трейд" (Київська обл.), "Інтер-Запоріжжя", птахофабриці "Київська", агрофірмам "Бережанська птахофабрика" (Київська обл.), "Тернопільська птахофабрика", "Відрадівська птахофабрика" (Одеська обл.), "Комінтернівська птахофабрика" (Одеська обл.), птахофабрикам "Крупець" (Рівненська обл.) і "Лисичанська птахофабрика" (Луганська обл.).

Про результати розгляду цих вимог підприємства мають повідомити в десятиденний термін.

Учасники ринку мають також сприяти укладенню прямих контрактів для реалізації курячих яєць із підприємствами роздрібної торгівлі.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет рекомендує учасникам продовольчого ринку утриматися від необґрунтованого підвищення цін перед Великоднем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: