"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінськ припинив продаж населенню золота за рублі

П'ятниця, 15 квітня 2011, 20:14

Національний банк Білорусі з п'ятниці перестав продавати за білоруські рублі золоті злитки населенню, ажіотажний попит на які виник на тлі гострого валютного дефіциту в країні.

Повідомляє Reuters з посиланням на Центробанк Білорусі.

"Дійсно, ми тимчасово не продаємо злитки за білоруські рублі. За валюту - будь ласка, як і раніше можна купити вільно", - сказав представник Нацбанку.

На сайті Нацбанку вказана ціна продажу злитків в доларах, покупки в білоруських рублях.

Реклама:

Ажіотажний попит на іноземну валюту, який підстьобнули очікування швидкої девальвації рубля і рекордне зростання негативного торгового сальдо, виснажило золотовалютні резерви Нацбанку, який ввів ряд обмежень на валютному ринку, фактично зупинивши продажу готівкової валюти.

Намагаючись зберегти свої заощадження, білоруси стали скуповувати сертифіковані золоті зливки Нацбанку і діаманти, що призвело до виникнення дефіциту злитків вагою від 100 грам до кілограма.

У загальній складності, в березні білоруси купили в Нацбанку 470 кілограмів золота проти 209 кілограмів, куплених за два попередні місяці, і 184 діаманта в порівнянні з 263.

Нацбанк каже, що не буде змінювати правила роботи валютного ринку в найближчі 20-30 днів, очікуючи надходження з Росії кредиту на 1 мільярд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!