Янукович наказав Податковій спростити звітність підприємцям

П'ятниця, 15 квітня 2011, 18:49

Президент доручив ДПА вжити заходів щодо спрощення звітності підприємців.

"Державна податкова служба має продовжити активну роботу із спрощення системи звітності для підприємців та зменшення тиску на бізнес - той реальний сектор економіки, який відкрито працює і поповнює Держбюджет", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Згідно з повідомленням, на цьому наголосив Янукович під час зустрічі з головою Державної податкової служби Віталієм Захарченком.

Окрему увагу глава держави звернув на доцільність подання підприємствами-платниками щоквартальних декларацій щодо податків на прибуток.

Реклама:

"Президент доручив розібратися, чи потрібно кожного кварталу подавати таку звітність. Ми над цим питанням попрацювали і вважаємо, що таку декларацію підприємці можуть подавати один раз на рік", - сказав Захарченко.

Податківці мають намір вийти до Верховної ради з ініціативою щодо скасування практики подання щоквартальних звітів стосовно податків на прибуток.

За словами керівника ДПС, служба вже подала до Кабміну свої пропозиції щодо спрощення іншої звітності.

"Уряд вийшов із законопроектом щодо відміни подання щомісячної декларації з доходів фізичних осіб. Цей документ після розгляду у парламенті перебуває на підписі у Президента", - сказав він.

Захарченко також нагадав, що в рамках зменшення тиску на бізнес особисто заборонив перевірки фізичних осіб-підприємців.

Керівник ДПС, крім того, повідомив про кроки, здійснювані Службою в контексті налагодження конструктивних та відкритих взаємин з бізнесом.  Зокрема, Асоціація платників податків України, що працює понад 13 років, отримала пропозицію увійти до  колегії ДПС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!