"Укрзалізниця" хоче виробляти електровози зі Skoda

П'ятниця, 15 квітня 2011, 15:50

Перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко провів переговори з представниками АТ Skoda Vagonka з організації спільного виробництва й випуску в Україні електровозів подвійного живлення за технічною документацією Skoda

Про це йдеться в повідомленні в прес-службі "Укрзалізниці", передає УНІАН.

Чеські й українські партнери попередньо обговорили можливість виробництва першої партії з 20 електровозів: з них 5 - на території Чехії, 15 - на території України.

Зокрема, сторони обговорили перспективи технічного забезпечення й утримання електровозів, зокрема можливості потенційних учасників проекту з боку українських підприємств. Попередньо заявлено про наміри і можливості забезпечення українськими комплектуючими до 40% виробництва.

Окрім того, сторони проаналізували хід реалізації проекту з виробництва й випуску в Україні двосистемних двоповерхових міжрегіональних поїздів.

АТ "Шкода Вагонка" виграло тендер Південної залізниці на постачання двох двоповерхових міжрегіональних поїздів подвійного струму. Контракт було підписано в січні цього року. 

Реклама:

Термін постачання поїздів - II квартал 2012 року. Вартість договору зі "Шкода Вагонка" - 39,9 мільйона євро без ПДВ.

Чеський виробник поставить два таких поїзди до України в 2-му кварталі 2012 року.

Це дослідна партія поїздів, що їх купують для вивчення ефективності використання двоповерхових вагонів на коротких відстанях в нашій країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!