Світовий банк допоможе Україні модернізувати ГТС

П'ятниця, 15 квітня 2011, 15:29

Зобов'язання щодо участі в модернізації української газотранспортної системи, які взяв на себе у рамках Брюссельської декларації Світовий банк, залишаються чинними.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер.

"Ці зобов'язання залишаються чинними, у тому числі і для Світового банку. Якщо говорити про конкретні проекти, то Міненерговугілля і НАК "Нафтогаз України" прийняли рішення починати модернізацію української ГТС з пілотного проекту модернізації української ділянки магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. І цей пілотний проект, якщо його буде розпочато, профінансують ЄБРР і Європейський інвестиційний банк, які також підписали Брюссельську декларацію", - повідомив представник СБ.

Що стосується спільної участі та координації, то, за словами Райзера, "ми продовжуємо працювати всі разом".

Реклама:

"Європейський Союз виділив технічну допомогу, завдяки якій фінансується робота консультантів для розробки техніко-економічного обґрунтування реконструкції ГТС. Коли цю роботу завершать, буде визначено загальну вартість майбутньої модернізації та реконструкції української ГТС, а також конкретні частки учасників - фінансових інститутів. Тому, я вважаю, говорити про це предметно на сьогодні передчасно", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, кому конкретно допомагають консультанти - уряду, міністерству, "Нафтобазу" або "Укртрансгазу", директор Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові сказав: "Безпосередньо допомагають "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!