Газові контракти Тимошенко загрожували економiцi – генпрокурор

П'ятниця, 15 квітня 2011, 13:26

Дiї екс-прем'єра Юлiї Тимошенко пiд час укладання газових контрактiв iз Росiєю в 2009 роцi загрожувалі економiцi країни.

Про це заявив генеральний прокурор Вiктор Пшонка, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Порушена кримінальна справа щодо екс-прем'єра Тимошенко за перевищення влади. Вона одноосібно прийняла рішення, економічно загрозливе, не на користь держави. Ідеться про економічну безпеку", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що в рамках розслідування справи екс-глава "Нафтогазу" Олег Дубина "давав свідчення щодо обставин укладення угоди у 2009 році".

Реклама:

Як повідомлялося, 11 квітня 2011 року перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура порушила ще одну кримінальну справу відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році".

За словами Кузьміна, збиток державі, заподіяний діями екс-прем'єра, перевищує 1,5 млрд. гривень.

За словами третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка, підписавши в 2009 році газові контракти з РФ, Тимошенко проігнорувала його директиву, і не дочекалася відповідного рішення уряду.

Як відомо, щодо колишнього глави правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини Генпрокуратура також порушила кримінальну справу за перевищення влади і службових повноважень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: