Міністр уникає розмов про "Юру Єнакіївського"

П'ятниця, 15 квітня 2011, 11:22

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк уникнув відповіді на питання, чи контролює депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко фірму "Хліб Інвестбуд".

В інтерв'ю газеті KyivPost, відповідаючи на питання, хто є приватними власниками "Хліб Інвестбуду", він сказав: "Я не знаю цього і не повинен знати, але це достатньо прозорі фінансові структури".

"Навіть в пресі писали, що це і російський банк ВТБ (Внєшторгбанк), так чи ні? Треба подивитись в реєстрацію", - зазначив міністр.

Присяжнюк пообіцяв надати інформацію про засновників цієї компанії.

Реклама:

Водночас, коментуючи інформацію про те, що Іванющенко є якщо не власником компанії, то людиною, яка контролює її, міністр заявив: "Кожен каже, що хоче, так чи ні?".

"Але моє завдання як міністра забезпечити продовольчу безпеку, я зобов‘язаний мати певну кількість зерна, і зобов‘язаний забезпечити привабливість аграрного сектору країни, і ми це зробимо обов‘язково", - зазначив він.

Крім того, коментуючи інформацію про те, що Іванющенко є близьким знайомим Присяжнюка і вони разом працюють, міністр сказав: "Я знаю всіх 450 депутатів, всіх до єдиного. І це нормально для міністра знати всіх депутатів, включаючи його".

Відповідаючи на питання, чи підтримує він "Хліб Інвестбуд", який отримав найбільше квот на експорт зерна, Присяжнюк сказав: "Виникнення компанії "Хліб Інвестбуд", на моє бачення, це колізія закону про державні закупівлі".

"Адже в Законі про державні закупівлі виписано, що державна структура не може мати функції єдиного виконавця, так, наприклад, як Аграрний фонд. І для того, щоб мати єдиного виконавця для забезпечення продовольчої безпеки і формування резерву в законі виписано, що повинна бути компанія, в якій не менше 51% є приватні", - заявив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: