"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар та єна дорожчають

П'ятниця, 15 квітня 2011, 09:45

Долар і єна відіграли ранкове падіння і перейшли до зростання в ході торгів у п'ятницю у зв'язку з побоюваннями, що Китай вживе додаткових заходів для охолодження економічного зростання на тлі прискорення темпів інфляції.

Курс євро до американської валюти знизився до 9:15 у п'ятницю до 1,4471 долара у порівнянні з 1,4488 долара за євро на закриття ринку в четвер, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро також подешевшав щодо єни - зі 120,97 єни до 120,79 єни за євро.

Долар в парі з японською нацвалютою опустився з 83,50 єни до 83,46 єни за долар.

Реклама:

"Великі числа з Китаю призводять до побоювань, що китайський уряд продовжить посилення грошово-кредитної політики", - заявив старший аналітик Mizuho Trust & Banking Co. Масахіде Танака.

Зростання споживчих цін склало у Китаї в березні 5,4% у порівнянні з березнем 2010 року, тоді як у січні і лютому 2011 року інфляція в Китаї утримувалася на рівні 4,9%, свідчать офіційні дані.

Березневий рівень інфляції є максимальним майже за 3 роки, він виявився трохи вищим від очікувань, які становили 5,2-5,3%, згідно з різними опитуваннями.

Разом із тим економіка Китаю виросла в першому кварталі на 9,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року проти 9,8%, які були зафіксовані у попередньому кварталі.

З початку 2010 року Народний банк Китаю уже чотири рази підвищував процентні ставки і 9 разів піднімав норми резервування для банків країни, проте всі ці заходи так і не призвели до істотного уповільнення інфляції та економічного зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!